Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Ik ben werkzaam als Care for Women specialiste in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast ben ik bijna 20 jaar verloskundige in Papendrecht. Hier houd ik mij niet alleen bezig met de zwangerschap, bevalling en het moeder worden, maar ook met gezond zwanger worden, anticonceptie advies en het plaatsen en verwijderen van spiralen bij vrouwen van alle leeftijden.

Iedere vrouw is uniek en verdient een persoonlijke benadering

Door mijn ervaringen met vrouwen in verschillende levensfasen ben ik mij er de laatste jaren meer en meer bewust van geworden dat vrouwen gemakkelijk hormonaal uit balans kunnen raken. De ene vrouw is de andere niet en zowel lichamelijke als mentale klachten kunnen heel verschillend zijn. Als Care for Women specialiste ben ik gespecialiseerd in het leggen van verbanden tussen hormonale disbalans en het ontstaan van klachten. Ik ga graag op zoek naar de oorzaak van je klachten. Ik ben ruimdenkend en oplossingsgericht. Betrokkenheid en professionaliteit zijn voor mij erg belangrijk.

Behandeling

Door de uitgebreide vragenlijst in te vullen en deze voor de intake terug te sturen kan ik mij goed voorbereiden. Tijdens de intake is er ruim de tijd om je klachten zorgvuldig in kaart te brengen. Voel je welkom om vragen te stellen en je verwachting van de behandeling te bespreken. Door jouw hormonale systeem inzichtelijk te maken, wordt vaak duidelijk wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Soms is bloedonderzoek nodig. Vervolgens bekijken we welke adviezen en aanpassingen op het gebied van voeding en lifestyle mogelijk en haalbaar zijn. Wanneer er tekorten zijn ontstaan, kunnen voedingssupplementen ondersteunend zijn. Bij het vervolgconsult evalueren we of de adviezen het voor jou beoogde resultaat hebben opgeleverd. Waar nodig schaven we bij. Veelal zijn er 2-3 consulten nodig.

Opleiding en werkervaring

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als verloskundige in Papendrecht waarvan 10 jaar actief  in het VSV regio Dordrecht.  Hierbij hield ik mij bezig met samenwerking en verloskundig beleid in de regio. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in preconceptiezorg (kinderwens/gezond zwanger worden) en zorg rondom de advisering van anticonceptie en het plaatsen/verwijderen van spiralen. Om goed op de hoogte te blijven volg ik regelmatig bijscholingen op de verschillende gebieden. Ik ben BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Geïnteresseerd in alles wat maar een beetje vrouwengezondheidszorg te maken heeft. In 2020 heb ik de opleiding tot Care for Women specialist afgerond en heb ik de specialisatie tot zuur-base coach gedaan. Met alle ervaring en kennis bij elkaar hoop ik heel veel vrouwen te kunnen helpen.

Indicaties

  • (Vervroegde) overgang ( opvliegers, gewrichtsklachten, slaapproblemen, veranderende menstruaties, hoofdpijn, etc.)
  • PMS (Premenstrueel Syndroom, wisselende stemmingen)
  • Menstruatieklachten ( PCOS/ endometriose)
  • Anticonceptie
  • Seksualiteit/ verminderd libido
  • Gezond zwanger worden/kinderwens
  • Zwangerschap
  • Vermoeidheid (schilklierklachten)
  • Healthcheck (v) / preventiezorg/ gezond ouder worden
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
https://www.instagram.com/careforwomen.hardinxveld/